Här läser jag den inledande texten till min bok Att lära med Hjärtat – När kunskap och värde blir ett. Stycket ”Framtidens trädgård – Om att odla känslomässig medvetenhet”.

Du kan läsa hela texten här nedan. För ett längre smakprov ur boken läs här!

För att beställa boken gå – gå till webbshop!

Den här bokens ursprungsfilosofi grundar sig i någonting mycket självklart. I någonting som vi alla människor vet och känner, om vi bara är beredda att lyssna till oss själva. Den här boken handlar om det unika frö som vi alla människor föds till den här jorden för att utveckla. Det unika frö som vi alla människor har kommit till denna jord för att låta gro och växa. Vi är en fantastisk fröblandning av solrosor, lavendel, nejlikor, hyacinter och jasmin och vi har i grunden samma behov för att kunna växa upp till starka friska individer. Vi behöver alla vatten — Kärlek. Vi behöver alla solljus — Närhet och trygghet. Vi behöver alla näring — Bekräftelse, tillåtelse, förståelse och acceptans. Utöver detta så bär vi alla även vår unika potential, vår unika kod.

Vilken trädgårdsmästare som helst skulle förstå det förödande i att ge alla sina blommor och växter exakt samma skötsel och samma gödsel. Vilken trädgårdsmästare som helst inser att det vore rent vansinne av honom att förvänta sig att samtliga växter ska växa i samma takt, på samma sätt och på samma villkor. Han vet att det är omöjligt att förvandla en murgröna till en rhododendron. Han vet att olika äppelträd har olika kapacitet och producerar olika sorters äpplen, i olika storlekar och färger. Han jämför inte sina Löjt¬nantshjärtan med sina Hibiskusplantor och han ger dem inte olika betyg för att de har olika längd och bredd eller för att de har olika stora blad, olika färg på blommorna eller doftar olika. Han blir inte arg och upprörd på blomman och betraktar henne som misslyckad om hon vissnar och dör ifrån honom utan han ser sin egen delaktighet och gör allt som står i hans makt för att ge blomman liv på nytt. Han vet att varje växt i sig själv bär på sin inneboende potential och han finns där som ett stöd för att varje unik liten växt i hans trädgård ska växa till att bli det bästa, det största och det vackraste hon kan bli…

Ur boken Att lära med Hjärtat – När kunskap och värde blir ett av Sanna Nova Emilia.

Copyright 2012 True Heart Publishing

Kommentarer